Welkom op de site van The Dark
Welkom in de wereld van Settlers

Bergclan Campagne   (80 stukjes bij Excelsior nodig)

Beste Settlers,

Zeven maanden geleden hebben we de eerste schetsen van de Bergclan Campagne geïntroduceerd bij de Community. Een intense periode waarin onze Spelontwerpers hard gewerkt hebben aan het ontwikkelen van nieuwe inhoud, nieuwe missies en troepen, nieuwe spelmechanieken en grafische kunst. Nu een aantal onder jullie misschien al bekend zijn met sommige termen zoals obsidiaan erts of gebouwen zoals de Banketzaal en het Rookhuis vanuit onze Sneak peek updates of van de testserver zelf, In dit Ontwikkelaarsdagboek duiken we in wat de Bergclan Campagne inhoud: van je eerste stappen in een onvergeeflijk vijandig gebied tot je aanpassen aan je omgeving tot de uitdagingen ervan beheersen.

Het begint allemaal met een overwoekerde berg in de buurt van de Archipel, die bij het bereiken van level 65 verandert in een uitbarstende vulkaan... hmmm dit is een beetje onsettlerwaardig, is het niet?

Aangezien een uitbarstende vulkaan niet bepaald een geruststellende aanblik is, moet je actie ondernemen en aan een expeditie beginnen om de crisis af te weren voor het te laat is. Onderweg hoor je allemaal legendes over een stam Noormannen die in de bergen leven... Sommige mensen zeggen dat hun vrouwen een baard hebben. Anderen zullen je veel vertellen over hun grootte, en sommige verhalen suggereren dat ze draken houden als huisdieren.


Wordt jij gedreven door nieuwsgierigheid en ben je bereid het mysterie rond de Bergclan te onthullen? Bewijs dat je de uitdaging aankan en laat het avontuur beginnen!

De eerste missie, Aan de Voet van de Berg, zal beschikbaar zijn middels de Excelsior. Kapitein Graham haar schip zal je er mee naar nemen, maar het zal alleen zichtbaar zijn in de eerste missie.

Aan de Voet van de Berg laat je kennismaken met de saga terwijl je je onderzoeksvaardigheden onder de knie krijgt: vind aanwijzingen over de legendarische Bergclan terwijl je het vertrouwen van de inheemse bevolking verdient en je Viking Dorp herbouwt om toegang te krijgen tot verder gelegen gebieden.

Verhaallijn   Na de geruchten over de mysterieuze Bergclan ontdek je het thuisland van de Vikingen. Op zoek naar aanwijzingen over de Bergclan stuit je op een vredig maar wantrouwend Viking-stadje in nood.Hoewel ze je niet direct kunnen helpen, beloven ze je in de richting te wijzen waar je mogelijk verdere aanwijzingen kunt vinden, maar alleen als je ermee instemt hen uit hun ellende te helpen.
Omringd door wrede wilde dieren en afvalligen Viking Bandieten zijn de Viking mensen afgesneden van de buitenwereld. Het contact met nabijgelegen buitenposten is al lang geleden verloren gegaan en er is geen mogelijkheid om nieuwe gereedschappen te maken in de barre omgeving. Het herstellen van een paar van hun hoofd gebouwen zal de Vikingen al helpen en zal ook het pad verderop in het ijzige berggebied bevrijden.
Onderweg, ontdekt u misschien oude teksten over een Noorse stam gehuld in legendes, die Sonya gelukkig kan ontcijferen.
Maar zullen deze legendes waar blijken te zijn? De tijd zal het leren...

Een nieuw gebouw dat vergelijkbaar is met het Voetbalveldje zal via een kans in de beloning van deze Missie zitten.

Banketzaal - Vier zoals de Vikingen. Een festivalzaal om verschillende gebiedsverbeteringen te starten.

 • Het gebouw werkt als een cultureel gebouw
 • Drie verschillende verbeteringen kunnen getriggerd worden: Barakkenfeest, Leveranciersbanket, Ambachtsfeestmaal
 • Iedere keer een verbetering getriggerd is gaan alle eigen Banketzalen afkoelen.
 • De afkoelingsperiode wordt gedeeld door het aantal Banketzalen
 • De afkoelingsperiode begint met 48u, dan 24u, 16u, 12u...enz.
 • Het triggeren van een verbetering kost grondstoffen

De tweede Missie, Onbekende Gebieden, zal beschikbaar zijn als vervolg missie van Aan de Voet van de Berg.

Het is een verhaal over het overleven van de barre omgeving  door vriendschap te sluiten en handel te drijven met de Vikingdorpen. Op het gebied van beslissingen nemen is het ook niet makkelijk; je moet kiezen wie je helpt, ieder besluit elimineert eventueel een verschillende contraverbetering.

Verhaallijn Terwijl je verder landinwaarts gaat realiseer je je dat je de elementen hebt onderschat. Het lopen is zwaar en je geeft het op verder te reizen zonder eerst aanvullende voorbereidingen te treffen.

Gelukkig hebben kleine, afgelegen Vikingdorpjes zich aangepast aan hun thuisland door gespecialiseerde spullen te produceren. Ondertussen wordt het gebied overspoeld door machtig wild, beesten die naar verluidt door de Bergclan gestuurd zijn.

De goede kant daarvan is dat de Vikingen hun vachten waarderen en bereid zijn deze te ruilen tegen spullen die zij maken. Dit alles wordt uitgelegd door een nieuwe metgezel, een Viking kluizenaar die je aanbiedt je gids te zijn.

Zodra je beslist verder naar het noorden te gaan kom je de bandieten van de vorige belevenis tegen, wachtend in een bergpas! Het lijkt erop dat ze je niet zomaar laten gaan.

Na de bandieten weggestuurd te hebben trek je verder, diep in de bergen...

Een nieuw gebouw dat op vergelijkbare manier werkt als het Proviandhuis kan toevallig deel uitmaken van de beloning van deze Missie.

Rookhuis - Een rokerij in de stijl van de Vikingen. Rookt vis om een smakelijke verbetering te produceren.

 • Het gebouw werkt zoals een Proviandhuis
 • Één verbetering kan getriggerd worden: Gerookte Vis Steak

De derde missie, Berglabyrint, zal beschikbaar zijn als een opvolging van Onbekende gebieden.

Maak je klaar voor een meeslepende ervaring met het berglabyrint, een uitdagende missie waarin je geblokkeerde paden moet vrijmaken om door een labyrint in de bergen heen te komen en aanwijzingen kunt vinden over de bergclan. U moet beslissen welk pad u moet nemen - maar doe dit na zorgvuldig beraad: de andere paden worden dan geblokkeerd nadat u zich hebt gecommit. Raak je verdwaald in de labyrintische paden, of ontsnap je aan het doolhof en ga je verder?

Verhaallijn    Als je verder de berggebieden op gaat om de Berg Clan te vinden, raak je verdwaald in de canyons tussen de bergen. Labyrintische paden worden geblokkeerd door grote rotsen, sneeuw en puin. Onderweg stuit je op verschillende Vesting ruïnes, waar je verdere aanwijzingen vindt over de Berg Clan, die verder omhoog wijst in het berggebied. Het lijkt erop dat hier enkele zware veldslagen hebben plaatsvonden …
  Een nieuw gebouw zal toevallig deel uitmaken van de buit voor deze missie.

Vesting - Een eenvoudig, maar aantrekkelijk productiegebouw met 3 krachtige wervingsverbeteringen.

 • Het gebouw functioneert als een proviandhuis
 • Er kunnen drie verschillende verbeteringen worden geactiveerd: bergbeklimmen, ijszwemmen, over toendra’s marcheren
 • Met elke vesting in eigendom wordt de verbeteringsproductietijd gereduceerd

De vierde missie, Het Bergvolk, zal beschikbaar zijn als vervolg van Berglabyrinth.

Het Bergvolk is een Missie die het beste gebruik van tactiek en diplomatie vereist: versla minder, maar sterkere kampen om in de mogelijkheid te zijn verbeteringen te maken die op een bepaald punt handig zijn...

Verhaallijn     Dingen zijn niet altijd wat ze lijken, en de Berg Clan heeft bewust velen misleid voor het grotere goed. Je staat op het punt betrokken te raken in een oud conflict... kies verstandig wiens kant je kiest!

Je zal ook toegang krijgen tot een gloednieuwe grondstof: Obsidiaan, waarvan scherven te vinden zijn op verschillende locaties die ingenomen zijn door de vijand. Neem ze in om de beesten te stoppen meermaals door te breken!

Een nieuw woongebouw kan toevallig deel uitmaken van de beloning van deze Missie.

Vikingwoning -  Een ruime Vikingwoning die ruimte biedt aan 140 Settlers.

De vijfde missie, Een enorme veldslag, is beschikbaar als vervolg van Het Bergvolk.

In Een enorme veldslag krijg je de mogelijkheid om een legende te worden door het uitdagen van de meest fabelachtige monsters die niemand ooit heeft verslagen! Kun jij de eeuwigdurende strijd beslechten in jouw voordeel?

Verhaallijn     Nu het mysterie zich heeft ontvouwen is het tijd om een keuze te maken: kies jij de kant van de Bergclan met de problemen in hun moederland?

De bruggen naar het gigantische rijk zijn vernietigd als laatste redmiddel om hen in te sluiten, hoewel dit ook elke mogelijkheid ontneemt om de wereld voorgoed van deze dreiging te verlossen. De bergclan zijn al getuige geweest van je tactische vaardigheden en zullen toestaan om één brug te repareren. In het geval dat je niet binnen een bepaalde tijd slaagt, zullen ze de brug opnieuw vernietigen. Vele blokkades en poorten zijn nog steeds intact waardoor de grotere reuzen onder controle blijven.

Geruchten zeggen dat hun leider de macht van zijn ondeugden voedt. Het is lang geleden dat een mens zijn voet op deze aarde heeft gezet. Je zult de omgeving op eigen gelegenheid moeten verkennen. Bereid je beter voor op enkele epische veldslagen die voor je in het verschiet liggen!


Nu het gevaar definitief is geweken heb je eindelijk tijd om het grotere probleem onder handen te nemen: de uitbarstende Vulkaan! Maar maak je geen zorgen - je vrienden willen hun hulp aanbieden als teken van dankbaarheid. Ze stellen hun bekendste architecten, smeden en houwers die gespecialiseerde kennis bezitten over alle soorten metalen. Door met hen samen te werken kan je een nieuw Episch gebouw construeren dat niet alleen voorkomt dat de Vulkaan kan uitbarsten maar ook dat zijn rauwe oerkracht gebruikt wordt ten voordele van het volk: De Epische Smederij.


Door het voltooien van de 5 Missies keten zal er een uniek productieketengebouw als beloning zijn: een Epische Smederij, wat een Epische Werkplaats is met productieketens gerelateerd aan erts en zwaarden.

De Berg Clan Campagne komt met een nieuwe grondstof beloning die gebruikt wordt om epische beloningsgebouwen aan te kopen: obsidiaanerts!

Het is geen makkelijke taak om deze beloningen in handen te krijgen - sterker nog, we rekenen er bijna op! De gruwelijke vijanden kennen geen genade als het gaat om buitenstaanders; je zal oog in oog komen met een aantal van de meest duidelijke vijanden tot op de dag van vandaag! De Elite Vorst eenheden bevatten vele vijanden die bereid zijn alles te doen om te proberen je voortgang te stoppen. Je zult de gemene aanval van sluwe Vorst Wolven en de machtige klauwen van de Vorst Beren moeten overleven. Wat nog erger is, is de Risi: je zal niet alleen te maken krijgen met hun enorme afmetingen maar ook met hun sluwe geesten in de strijd. Dit is maar een voorproefje van wat je kan tegenkomen, dus hou je verstand erbij als je je begeeft in vijandig gebied!


  Titel

  Level

 Guides

Aan de voet van de berg

Level 65

1 Guides

Onbekende Gebieden

Level 65

0 Guides

Berglabyrint

Level 65

0 Guides

Het Bergvolk

Level 65

0 Guides

Een enorme veldslag

Level 65

0 Guides