Welkom op de site van The Dark
Welkom in de wereld van Settlers

Elementalen

De Elementalen zijn een heel oud en mystiek ras dat in een andere dimensie leeft. De onstuimige kracht van hun aard wordt samengebundeld in magische maskers die hun in staat stellen een stabiele vorm aan te nemen. Ze kunnen bijvoorbeeld met behulp van maskers in een menselijke vorm verschijnen om met andere rassen om te kunnen gaan (weet je nog, 'Het Gemaskerde Bal') . Zonder hun maskers zouden ze niet meer zijn dan wat ongecontroleerd vuur, water, lucht en aarde dus de maskers zijn van vitaal belang voor hun cultureel bestaan.
Helaas schiet hun kennis tekort om zelf deze maskers te bouwen. Daarom leven ze in een soort symbiose met de Elvenar. De machtige Elvenar met hun goddelijke trekken hielpen hun de maskers te maken en de Elementalen op hun beurt gebruikten hun macht om roemrijke steden en legendarische legers te stichten. Geen ander ras zou het wagen de Elvenar te bedreigen als ze door zo’n grote macht worden ondersteund.
Om de zoveel eeuwen moeten de Elementalen een bezoek afleggen aan Elvenar om hun maskers te vernieuwen – evenals hun samenwerking en vriendschap met de Elvenar. Vandaar dat ze plotseling in je stad opduiken en denken dat jij de oude Elvenar bent. Als ze erachter komen dat jij niet echt de Elvenar bent, beginnen ze zich grote zorgen te maken over hun toekomst. Ze besluiten een nederzetting te bouwen in je stad om je te helpen de kennis van je voorouders terug te krijgen – en uiteindelijk henzelf daarmee te helpen te overleven.

Gaandeweg zullen ze je de grondbeginselen bijbrengen van het maken van Spirituele Goederen, een techniek die toekomstige Gastrassen verder zullen verfijnen. De Elementalen zullen je als eerste laten zien hoe je Platinum en Maanstenen maakt, en Elfenboomsap wint uit hun rubberbomen met behulp van de Goddelijke Zaden. Dit zal je in staat stellen verder te komen in de onderzoeksboom en verbeterde versies beschikbaar te krijgen van niet alleen je eigen gebouwen, maar ook van die van de nederzetting, die deze keer level voor level ontsloten zullen worden. Op die manier kun je, als speler, stap voor stap in de nederzetting kijken hoe in het begin onstabiele Elementalen de controle terugkrijgen over hun vorm, meer en meer stabiele structuren bouwen en uiteindelijk echte gebouwen.

Kun je de Elementalen redden vóór ze ophouden te bestaan en weer opgaan in zuivere elementen. En kun je een waardig opvolger van de oude Elvenar worden ?

Spirituele goederen

Spirituele goederen worden geproduceerd in uw basisgoederenfabrieken van niveau 24 en hoger.
De 1-dags en 2-daags producties vervallen vanaf level 24 ,de opties van 3 uur en 9 uur voor de oorspronkelijke productie van goederen blijft bestaan aangevuld met de spirituele goederen.

Uw huidige basisbonusgoederen + 1 zal uw nieuwe bonus spirituele goederen zijn en de hoogte van de bonus is afhankelijk van de relikwieën die u verzameld heeft.

Als uw basis bonusgoederen marmer is dan zal spirituele bonusgoederen Platina ( staal ) zijn.
Als uw basis bonusgoederen staal is dan zal spirituele bonusgoederen Elfenboomsap ( hout ) zijn.
Als uw basis bonusgoederen hout is dan zal spirituele bonusgoederen Maansteen ( marmer ) zijn.

Het beeld in het stadhuis zal veranderen als de de Elementale marmer, staal en hout upgrades zijn onderzocht in de onderzoeksboom, vanaf dan kun je zien hoe hoog je productiebonus is voor de spirituele goederen.

Het aantal relikwieën dat nodig is om een bepaalde productiebonus te krijgen is hetzelfde als voor de standaard goederen en is te vinden in het relikwieoverzicht.​

Spirituele goederen kunnen met andere spelers worden verhandeld.
De groothandel biedt ook de niet spirituele bonusgoederen aan en ruilt ze in voor uw spirituele bonus goederen. Om de spirituele goederen in de groothandel te tonen, moet het handelsgebouw opgewaardeerd worden naar niveau 3.


Hint: spirituele goederen zullen 's nachts afnemen met een snelheid van 10%. Ze zullen niet verdwijnen, maar worden 1: 1 teruggebracht met de basisgoederen.

Dit hoofdstuk is nog vrij nieuw dus er zal nog zat ontdekt moeten worden over hoe en wat, wat is de beste opstelling wat is de beste verhouding en dat soort dingen. Maar het is weer een nieuwe uitdaging in het spel dus er is weer zat te doen voor de grote spelers.  Zodra er meer info is zal ik het hier bij vermelden.